✉  06-20283824      ✉  info@hulpbijnarcisme.nl

Over mij

Home  >  Over mij

Over mij

Graag stel ik mij voor. Ik ben Hennie van Klompenburg, 50 jaar. Ik leef vanuit een christelijke levensvisie waar ik veel steun en kracht uit ontvang. De liefde en bewogenheid die ik voel voor mensen die het moeilijk hebben en gebroken zijn had ik al als kind. Ik houd van persoonlijk contact met mensen en een luisterend oor bieden aan degenen die dit nodig hebben.

In 2013 heb ik de opleiding psychosociaal therapeut afgerond en ben ik mijn eigen praktijk begonnen. Ik heb daarin veel mensen mogen begeleiden naar innerlijk herstel en meer ruimte om hun leven vorm te kunnen geven zoals bij hen past. Ik doe dit werk nu zeven jaar met heel veel vreugde en plezier. Het is mijn passie om mensen dichterbij zichzelf te brengen.

Door het begeleiden van cliënten werd mij steeds meer duidelijk hoe vaak er sprake is van macht en ongelijkheid binnen een relatie. Wat zichtbaar werd waren de verschillende posities hierin. De ene persoon in een overheersende positie en de ander in een ondergeschikte positie. Beiden komen voort uit angst. Er is geen vrije keuze. De personen komen door de angst automatisch in hun positie terecht. Door op onderzoek uit te gaan wat hier aan de hand was kwam ik bij het onderwerp narcisme terecht. Ik ben veel gaan lezen over narcisme en ben een college over narcisme gaan volgen als bijscholing. Daardoor begon ik helder te krijgen wat er gebeurt in een narcistische relatie. Zowel wat het gedrag van de narcist met het slachtoffer doet als hoe het narcistische spel eruit ziet. Ook kreeg ik de schade in de narcist helder en wat maakte dat hij nodig had om de ander van zich af te houden en te vernederen.

Wat ik ontdekt had wilde ik graag uitreiken naar anderen. Ik begon met artikelen te schrijven over narcisme en deze in de plaatselijke krant te publiceren. Daar kwamen gelijk veel reacties op. Veel mensen die slachtoffer van narcisme waren gingen herkennen waar ze in terecht waren gekomen. Ik ben de slachtoffers van narcisme gaan begeleiden op een weg van innerlijk herstel en het begrijpen van het narcistische spel, zodat ze zich los konden gaan koppelen van het ongezonde gedrag. Ik heb veel van deze slachtoffers mogen zien opbloeien tot personen vol zelfvertrouwen en een gezonde eigenwaarde. Personen die leerden om gezonde grenzen te stellen en hun leefruimte in te nemen.

Door de vele vragen van mensen om nog meer bekendheid aan narcisme te gaan geven, heb ik besloten om een website speciaal over het onderwerp narcisme op te zetten. Zo hoop ik nog meer mensen te bereiken die slachtoffer van narcisme zijn geworden.

Vanuit mijn geloof als christen kijk ik naar ieder mens als een kostbaar persoon. Doordat mij steeds meer helder werd welke schade een narcist of een narcistisch persoon heeft opgelopen en hoe vast deze persoon eigenlijk van binnen zit. Groeide bij mij de compassie om mij ook te richten op mensen die bij zichzelf herkennen dat ze narcistisch zijn. Die het zat zijn om steeds in relaties vast te lopen en mensen te verliezen. De grote leegte in zichzelf te voelen, niet echt kunnen genieten van het leven en om zich goed genoeg te voelen steeds een ander nodig te hebben om hen te verheerlijken. De onverzadigbare drang aan bevestiging en belangrijk te zijn. Behoefte aan nabijheid te hebben, maar juist de ander afstoten. Waardoor er nooit een echte verbinding met een ander kan ontstaan.

Mocht je jezelf of je situatie herkennen op deze website en je wil daar graag hulp bij. Je bent van harte welkom om samen te kijken wat jij nodig hebt. Het eerste gesprek is altijd een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek om te kijken of je prettig bij mij voelt en of dit is wat je zoekt.

Voor hulp en vragen

Uitgelicht

Over Narcisme

Hulp bij Narcisme

Media

De praktijk

Contact

Contact

Vemderweg 15, 8161 NM Epe

(06) 20 28 38 24 

info@hulpbijnarcisme.nl

Hulpbijnarcisme.nl © 2019 All Right Reserved.

© Gerealiseerd door staonline.nl